Aloittaminen

Miten pääset mukaan toimintaan?

Pelaamme lähes joka viikko, joten helpoin tapa tutustua airsoftiin on tulla paikanpäälle tutustumaan lajiin. Voit vuokrata varusteita kentällä ja samalla tutustua muihin harrastajiin. Kun tiedät, että laji sopii sinulle, saat myös tukea varusteiden hankinnassa.

Airsoftaajan varusteisiin kuuluvat: Suojalasit (ja maski), airsoft-ase (ja lippaat), akku, kuulat, hihanauhat, vesipullo ja mahdolliset suojavarusteet (kypärä, taisteluliivi, hanskat jne).

Osallistuminen itse peleihin on aina ilmaista (pl. tietyt erikoistapahtumat).

Ota meihin yhteyttä somen kautta ja kysy seuraavista peleistä ja varaa vuokrapaketti!

Lajitietoa

Airsoft-aseet ovat replikoita, eli muistuttavat ulkonäöltään oikeita aseita. Ammukset ovat 6mm (bio)muovikuulia. Aseet toimivat sähkömoottorin, ilman tai kaasun avulla.

Aseiden tarkkuus on todella hyvä. Osut helposti ø 20 cm kohteeseen 30 m etäisyydellä ja aseiden tarkka kantama on usein n. 60 m.

Airsoft-ase on vaarallinen silmille, ja siksi huolehdimme erityisesti silmien suojaamisesta. Suojalasien täytyy olla airsoftiin sopivia ja ne ovat aina (poikkeuksetta) päällä pelikentällä ja ampumaradalla.

Aseilla ammutaan muita pelaajia ja kun sinuun osuu, olet heti ulkona pelistä. Pelimuodosta riippuen, saatat kuitenkin päästä nopeasti takaisin peliin. Osumat voivat sattua, mutta yleensä kipu menee nopeasti ohi. Etäisyys ja varustemäärä vaikuttaa luonnollisesti myös tähän. Pelissä on selkeät säännöt aseiden tehoille ja ampumaetäisyyksille, jolla varmistetaan turvallisuus ja hauskanpito.

Tutustu tarkemmin pelisääntöihin ennen ensimmäistä peliä!

Varusteet

Vaatteina riittää tavalliset säänmukaiset ulkoilu- tai retkeilyvaatteet. Pelaaminen on intensiivistä ja lähes poikkeuksetta tulee hiki, joten varusteet voivat olla melko kevyet ja juotavaa kannattaa aina varata mukaan.

Hyvä airsoft-ase ja suojalasit ovat tärkeimmät varusteet. Maastopuku etenkin luonnossa, kypärä ja taisteluliivi antavat suojaa ja erilaiset taskut tilaa varalippaille.

Varusteita löytyy uutena, käytettynä ja monenlaisena laatuna. Varusteiden osalta pääsee hyvin alkuun 200-300 eurolla ja täydet varusteet 500-1000 eurolla.

Jäseneksi?

Yhdistyksen jäsenyys on paras tapa tulla mukaan paikalliseen airsoft-yhteisöön. Yhdessä pelaamme, tuemme toisiamme ja pidämme hauskaa.

Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus olla mukana tukemassa ja kehittämässä toimintaa.